Resultaten voor kuvasz

kuvasz

Kuvasz Wikipedia.
Het houden van een Kuvasz was in die dagen het privilege van vorsten. De honden werden op hun landgoederen gefokt voor de jacht op groot wild. Tevens had de Kuvasz twee belangrijke taken.: de mensen te beschermen tegen twee en vierbenige vijanden.
Het HondenForum Bekijk onderwerp De 1e echte karaktereigenschappen van de Kuvasz!
Wij waren helemaal gek van hem, Uiterlijk neigde meer naar Golden, maar karakter was meer Kuvasz. Ik hou gewoon van het eigenwijze eigenzinnige karakter, veel mensen vinden het niet leuk op 10x HIERRR te roepen maar ik vind het dan wel weer grappig aan een kuvasz dat hij op dat moment wat beters te doen heeft dan te komen.
Kuvasz.
Een kind zal echter nooit een Kuvasz de baas kunnen, of als baas geaccepteerd worden. De Kuvasz is echter een waakhond en het komt dan ook voor, dat hij de kinderen van zijn gezin beschermt tegen buitenstaanders, zelfs tegen andere kinderen.
Kuvasz Honden rassen Honden.
De oorspronkelijke benaming van dit ras komt waarschijnlijk uit het Turks en is waarschijnlijk Ku-assa geweest, hetgeen zoveel betekent als veiligheidsbewaker.Toen de populatie van schaapherders afnam, kwam de Kuvasz vanuit de poesta naar de dorpen en werd veelal gebruikt als bewakingshond.
Kuvasz Honden Page.
Zoals met elke hond zou het oneerlijk zijn om van een Kuvasz, die nog nooit met kinderen in aanraking is geweest te verwachten dat die ineens die kleine" mensjes" die zich anders gedragen en onverwacht en snel bewegen zou begrijpen.
Kuvasz.
Kuvasz.
Een Kuvasz heeft een sterke leider nodig die hem door geestelijk overwicht de baas is, anders neemt hij de leiding over. Hij zal zich op die personen richten die hem echt leiding geven. De rasvereniging; Kuvasz vereniging Nederland is bezig met de gezondheid van de Kuvasz.
Kuvasz rasbeschrijving Puppies Doggy.net.
Herdershonden en veedrijvers behalve de Zwitserse Sennenhonden. Over het precieze ontstaan van de Kuvasz bestaat veel onzekerheid. Waarschijnlijk is de Kuvasz rond 1200 door de Kumanen naar Hongarije gebracht, en werd later in de 15e eeuw door Koning Matthias op zijn landgoederen gefokt voor jacht op roofwild en zwartwild.

Contacteer ons

mastiff
pyreneese berghond
berner sennen pups te koop
beagle hond
schapendoes
kuvasz
cairn terrier pups
berner sennen
american akita
norwich terrier