Meer resultaten voor kuvasz

kuvasz

Kuvasz Wikipedia.
Het houden van een Kuvasz was in die dagen het privilege van vorsten. De honden werden op hun landgoederen gefokt voor de jacht op groot wild. Tevens had de Kuvasz twee belangrijke taken.: de mensen te beschermen tegen twee en vierbenige vijanden.
Welkom.
Kuvasz.
Een kind zal echter nooit een Kuvasz de baas kunnen, of als baas geaccepteerd worden. De Kuvasz is echter een waakhond en het komt dan ook voor, dat hij de kinderen van zijn gezin beschermt tegen buitenstaanders, zelfs tegen andere kinderen.
Hondenrassen: Kuvasz Dier en Natuur: Huisdieren.
De Kuvasz werd gehouden uit traditie. Er werd ook niet meer zuiver gefokt met deze hond. Pas na de Tweede Wereldoorlog begon men weer te fokken met de Kuvasz. Deze grote witte hond heeft een lange, golvende tot krullende vacht.
Kuvasz Rasbeschrijving Informatie Startpunthonden.
Dit maakt hem niet geschikt voor het gemiddelde gezin. Hij kan net zoals bij elke andere hond onder toezicht goed met kinderen overweg. De Kuvasz is ook zeer vriendelijk en aanhankelijk tegenover zijn familie. De Kuvasz moet regelmatig worden geborsteld.
Kuvasz rasbeschrijving Puppies Doggy.net.
Herdershonden en veedrijvers behalve de Zwitserse Sennenhonden. Over het precieze ontstaan van de Kuvasz bestaat veel onzekerheid. Waarschijnlijk is de Kuvasz rond 1200 door de Kumanen naar Hongarije gebracht, en werd later in de 15e eeuw door Koning Matthias op zijn landgoederen gefokt voor jacht op roofwild en zwartwild.
Kuvasz Rassen Hondenplaza.
Over de herkomst van de Kuvasz als ras is veel geschreven en weinig bewezen. De Kuvasz moet omstreeks de 12e eeuw door de Kumanen naar Hongarije zijn gebracht, later door Koning Matthias voor hofjachten op rood en zwart wild zijn gefokt.
Kuvasz kennels in Nederland Doggo.nl.
Kuvasz kennels in Nederland. Lutterveld 1 4117 GV Buren. Kennel Hongaarse Herdershond Kuvasz. Hondenfokker Meer info. Kuvaszkennel Fehér Csavargo. Geijsselberg 16 5856 BA Wellerlooi. Sinds 1991 ervaring met het hebben en houden van het mooie zeldzame witte Hongaarse herderras: de Kuvasz.

Contacteer ons

mastiff
pyreneese berghond
berner sennen pups te koop
beagle hond
schapendoes
kuvasz
cairn terrier pups
berner sennen
american akita
norwich terrier