Meer resultaten voor wetterhoun

wetterhoun

Hondenrassen Wetterhoun.
In vergelijking met de Friese Stabij houdt de Wetterhoun nog meer van het buiten zijn. Echter, als zijn mensen binnen zijn, wil hij ook binnen aanwezig zijn. De belangen van de Wetterhoun worden behartigd door twee rasverenigingen, de Nederlandse Vereniging van Stabij en Wetterhounen NVSW en de Wetterhoun Vereniging Nederland DWVN.
De Wetterhoun Wetterhounkennel Van" de Schaapskooi."
Maar de Wetterhoun heeft een uitermate zacht karakter, voor zijn vrienden een schaap in een berenvel, maar voor zijn schaarse vijanden is het een krachtig bolwerk vol moed. De Wetterhoun is een beetje éénkennig, hij is niet zomaar op slag vertrouwd met iedereen.
Outcross Wetterhounen kiest de volgende generatie fokdieren Dogzine.
Hierdoor komen er vreemde genen in het ras, wat goed is voor de gezondheid van het hele ras. Vandaag zagen we de resultaten van de eerste twee nesten; een kruising van een wetterhoun met een labrador en een kruising wetterhoun maal poedel.
Wetterhoun rasbeschrijving Puppies Doggy.net.
Helaas werd de Wetterhoun in Nederland verdrongen door andere buitenlandse waterhonden. Momenteel wint het ras weer populariteit en ziet men hem vaker op Nederlandse tentoonstellingen. Het is een felle en moedige hond die ook uitstekend dienst doet als waakhond. De Wetterhoun heeft veel beweging nodig.
Eerste hûnecafé over toekomst Stabij en Wetterhoun Jouster Courant.
Groep Behoud Wetterhoun geeft samen met de rasvereniging DWVN De Wetterhoun Vereniging Nederland invulling aan deze middag. Stefen Duzijn, bestuurslid DWVN, geeft uitleg over het fokbeleid van de Originele Wetterhoun. Stabyhoundeskundige Henny Corbee geeft zijn visie op de toekomst van de Stabyhoun.
Wetterhoun Huntingdogs.
Tot op heden is de oorsprong van de Wetterhoun niet achterhaald. Gezien zijn bouw en vachtstructuur ligt het nog het meest voor de hand, dat deze ligt in Noord Europa en dat dit type hond door zeelieden in Friesland achtergelaten werd.
licg.nl Wetterhoun.
De Wetterhoun is intelligent en kan snel leren als het voor hem maar interessant genoeg is. Leer de Wetterhoun als pup om netjes aan de lijn te lopen zonder te trekken, want eenmaal volwassen zijn het sterke honden, zeker de reuen.
De Wetterhoun worldwidebase. header_honden. Nieuwe pagina 1.
Ook Nederland, of liever Friesland, heeft een oorspronkelijke Waterhond. De Wetterhoun uit te spreken als wetterhoen is een stevige hond die werd ontwikkeld in het Friese merengebied. De Wetterhoun of Otterhoun, Nederlandse Spaniel is een felle jachthond, die vroeger werd gebruikt als ongedierte en roofwildverdelger.

Contacteer ons

shih tzu kopen
whippet
tervuerense herder
pomeriaan pups te koop
Mechelse herder
grote zwitserse sennenhond
deense dog
bolognezer
wetterhoun