Zoeken naar hollandse herder

hollandse herder

De Hollandse Herder Dier en Natuur: Huisdieren.
Door de verdwijning van de heide in Nederland verdwenen ook veel schaapskudden, hierdoor werd de Hollandse herder overbodig en rond 1930 was de langharige herder al gauw verdwenen, om dit ras in stand te houden werd op alle mogelijke manier naar langharen gezocht.
Hollandse Herdershonden Herplaatsing.
H et Fotoarchief Hollandse Herdershonden is gevestigd in Utrecht en open voor iedereen met belangstelling voor de Hollandse herder. Meer informatie en wat voorbeeldfoto's' vind je hier. Over het uiterlijk van de Hollandse herder, in eigen beheer uitgegeven. Boekje is momenteel uitverkocht!
Hollandse Herder Kennel v.d. Swiepdrift Links.
Zilver voor Messi op WK Hollandse Herders RTV Noord.
De Hollandse herder Messi en zijn baas Jack Stienstra uit Hoogkerk hebben zilver gewonnen op het WK Hollandse Herders in Tsjechië. De Duitse wereldkampioene Andrea Manthey en haar hond Glenn wisten de titel op het nippertje te behouden. De jury gaf hen één punt meer dan de Groningers.
Rasbeschrijving Alle kenmerken van de Hollandse Herder.
De Hollandse Herder. Kennel vd Zilverstroom. Nederlandse Herdershonden Club. Raad van Beheer. Ruwhaar Fan Dag. Rasbeschrijving Hollandse Herder. Een middelgrote, middelzware, goed gespierde hond die krachtig en evenredig gebouwd is. Een hond met veel uithoudingsvermogen, een levendig temperament en een intelligente uitdrukking.
Liefde voor Hollandse Herder de Andijker.
Mijn allereerst hond was een witte herder. Ook Duitse en Belgische herders vind ik leuke dieren. Toch liet ik mijn oog vallen op vooral het karakter van de Hollandse Herder. Daarbij zijn er niet heel veel echte Hollandse Herders in de sport en dat maakt het een beetje anders.
Hollandse Herder langhaar twee langharen Chouffe en Chita.
Met informatie over de rasvereniging van de Hollandse Herder en linken naar onze langhaar kennels. Ook de geschiedenis van de langhaar Hollandse Herder komt uitgebreid aan bod. En ook nog een interview met een lantarenpaal en de vraag hoe hij over honden denkt.
Over ons.
Wij zijn Dick en Selena van Leeuwen en vertellen in dit stuk iets over de oorsprong van Van Leeuwen Hollandse herders. Het hoe" en waarom" en onze visie en fokdoel. Toen ik, Dick, begon met oefenen, was dat bij mijn vader op de kringgroep en was dat met Duitse herders. Ik was toen 12 jaar. Nadat ik in Amsterdam werkzaam werd als diensthondgeleider bij de gemeentepolitie, kon ik aan de slag met mijn zelf afgerichte DH Iros Nikita's' Home, echter toen deze aan vervanging toe was rond 1988, kon ik binnen de Duitse Herder geen hond meer vinden die aan mijn criteria voldeed als politiediensthond.

Contacteer ons

akita
border collie pups te koop
tibetaans
friese stabij
hollandse herder
poedel
sheltie
anatolische herder
boxer hond
honden te koop limburg