Op zoek naar friese stabij?

friese stabij

Stabyhoun/Friese Stabij De Jagersvereniging.
De Friese Stabij was oorspronkelijk een hond die buiten leefde en voor een groot deel zijn eigen gang moest gaan. Hij waakte, hield het erf zelfstandig vrij van ongedierte, en ging daarnaast ook mee op jacht. Als jachthond hebben deze honden de taak om het wild te vinden en het door rechtstreeks contact op te stoten flushen, waarna de jager het kan schieten.
De stabijhoun, oorsprong, karakter en opvoeding Friese Stabij kennel fan'e' Sudewyn, Stabijhoun fokker.
Men zegt dat het woord stabij een samentrekking is van sta-me-bij wat precies beschrijft wat hij deed; de baas bijstaan in zijn dagelijkse leven, en het woord houn is Fries voor hond, een sta-me-bij-hond dus. Vaker wordt hij Friese Stabij of kortweg Stabij genoemd en in Friesland doorgaans Bijke varianten: Beike, Byke.
Vind friese stabij in Dieren en Toebehoren op Marktplaats.nl.
Op 18 mei jl is er bij ons een heel mooi nest friese stabij pups geboren moeder is onze eigen hond en een volle friese stabij vader is niet in ons bezit, is een mooie reu met stamboom onze pups zijn ingeënt gechipt en meerdere keren ontwormd ze zijn in bezit van een europees paspoort en gezondheidsverklaring.
Friese Stabij: Ras standaard Kennel Út it suden.
Friese Stabij: Ras standaard. Algeheel beeld van de Friese Stabij. Een eenvoudige, krachtig gebouwde, langharige staande hond, meer gestrekt dan hoog, die niet te fors en niet te fijn mag zijn. De huid moet goed gespannen zijn en de hond mag geen keelhuid en hanglippen vertonen.
Stabij Rassen Honden Hondenrassen.
Wij letten hierbij vooral op erfelijkheid., alles over de friese stabij met stamboom. Stabijhoun kennel fan'e' Sudewyn. Veel informatie over de Friese Stabij in het algemeen en onze honden en kennel in het bijzonder. Af en toe een nestje pups uit een verantwoorde combinatie.
Stabij: koppig als een echte Fries Landleven.
Stabij: koppig als een echte Fries. De Friese Stabij is een ideale gezinshond, die zo goed als vrij is van de erfelijke ziektes die bij menig ander ras voorkomen. Hij is echter wel zo koppig als een echte Fries. Voor Jolanda Bouwman is een Stabij de enige keuze voor haar Friese erf.
Friese Stabij Wikikids.
De Friese stabij komt niet heel erg veel voor, al wint hij langzaam aan populariteit in Nederland. In het buiten land komt de Friese stabij weinig voor. Er zijn Zweedse, Deense, Finse, Amerikaanse en Canadese rasverenigingen voor de stabij. De Friese stabij heeft geen extra of zelfs speciale verzorging nodig.
Friese Stabij informatie over de Friese Stabij Royal Canin.
Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Friese Stabij fokker of kennel. Heb je al een Friese Stabij pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat.

Contacteer ons

akita
border collie pups te koop
tibetaans
friese stabij
hollandse herder
poedel
sheltie
anatolische herder
boxer hond
honden te koop limburg