Zoeken naar akita

akita

Akita Pedigree.
Via skeletresten en radiometrische datering heeft men hem weten te traceren tot 5000 v.Chr, hoewel de specifieke geschiedenis van het ras pas sinds de laats 350 jaar wordt opgetekend. De Akita was ook bekend als de Odate hond genoemd naar de ruige bergstreek Odate in de prefectuur Akita, op het eiland Honshu in Japan.
Akita Inu Honden rassen Honden.
Nederlandse Vereniging voor Akita Inu's, opgericht op 1-1-1991. De vereniging behartigt de balngen van de volgende rassen: Akita, Shiba, Hokkaido, Kai, Kishu, Shikoku en American Akita. De Akita is een oud ras, afkomstig van het eiland Hnshu, gelegen in de noordelijke provincie Akita.
Akita.
Het flinke formaat bleef behouden, voor het type ging men terug op de vanaf 1600 in Akita voorkomende Akita Matagis, die daar in gebruik was als jachthond. Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben?
Ras informatie Akita MaxLuna.
De Akita Inu houdt niet van spelen of apporteren maar heeft wel veel beweging nodig. Het beste is veel wandelen of fietsen. Af en toe borstelen is voor de Akita Inu voldoende, maar tijdens de ruiperiode wordt dagelijks borstelen geadviseerd.
Akita Rashondenwijzer.
Erfelijke aandoeningen bij de Akita. De Akita heeft vaak te kampen met heupdysplasie, een pijnlijke aandoening van de heupgewrichten. Ook elleboogdysplasie en patellaluxatie worden gezien bij de Akita. Deze aandoeningen manifesteren zich vaak al op jonge leeftijd en kunnen de beweging ernstig belemmeren.
American Akita.
Vriendelijk, alert, gehoorzaam, waardig, leergierig en moedig. De American Akita kan dominant zijn en dient met vaste hand maar niet hard en zeer consequent te worden opgevoed. De rasvereniging; Nippon Inu is bezig met de gezondheid van de American Akita.
Akita hond Wikipedia.
Akita Amerikaanse akita Alaska-malamute Basenji Chowchow Cirneco dell'Etna' Eurasiër Faraohond Finse lappenhond Finse spits Groenlandse hond Hokkaido IJslandse hond Jämthund Japanse spits Kai Kanaänhond Karelische berenhond Keeshond Kishu Koreaanse jindohond Lapinporokoira Mexicaanse naakthond Noorse buhund Noorse elandhond Noorse lundehond Norrbottenspets Oost-Siberische laika Peruaanse naakthond Podenco canario Podenco ibicenco Podengo Português Russisch-Europese laika Samojeed Shiba Shikoku Siberische husky Taiwandog Thai ridgebackdog Västgötaspets Volpino italiano Westsiberische laika Zweedse lappenhond.
Home.
Van alle baasjes herinneren wij ons hun eerste bezoek aan onze kennel. Wij hebben uren met hun gepraat om er achter te komen of een Akita bij hun past en of zij naar onze mening goed genoeg zijn om de nieuwe baasjes te worden van onze puppies.

Contacteer ons

akita
border collie pups te koop
tibetaans
friese stabij
hollandse herder
poedel
sheltie
anatolische herder
boxer hond
honden te koop limburg